St

Spullen inzamelen Liquicity

24 juni 2023

Maandag 24 juni mochten we samen met twee collega vrijwilligers naar het festival Liquicity om spullen in te zamelen. Om 10.00u mochten we het terrein op in Geestmerambacht, Noord Holland. We waren in totaal met vijf vrijwilligers om spullen te verzamelen voor Duinkerke. De samenwerking met Liquicity was erg prettig. Het festival had drie plekken gecreëerd waar mensen hun spullen konden achterlaten voor het goede doel. Later op de dag hebben we hier nog een paar tenten en slaapzakken op kunnen halen. 

De festivalgangers mochten zich tot 14.00u op het terrein bevinden. We besloten om direct het terrein op te gaan en opzoek te gaan naar al achtergelaten spullen. Tevens konden we op deze manier mensen vertellen over de mogelijkheid om je spullen (met name tenten en slaapzakken) te doneren aan het goede doel. Nadat we de eerste tenten en slaapzakken binnen hadden, besloten we om eerst te gaan lunchen. Veel mensen waren namelijk nog in hun tent en tevens begon het erg hard te regenen. Rond de middag hadden de meeste festivalgangers het terrein verlaten maar waren er nog enorm veel spullen te vinden op de kampeervelden. We konden starten met het verzamelen van tenten en slaapzakken. Ondanks het slechte weer en het hoge moddergehalte hing er een fijne, gezellige en bovenal fanatieke sfeer in de groep. 

Vele tenten hebben we mogen afbreken en inladen in de bus. Verder volgden er een hoop slaapzakken, stoeltjes, eten/drinken en wat kleding. Allemaal materialen die zeker nog een tweede ronde mee kunnen en ook zeer gewaardeerd worden in Duinkerke. Met een volle bus en een voldaan gevoel reden we rond 17.30u het festivalterrein af. De twee collega vrijwilligers, van o.a. Stichting Moving Stones, reden daarna naar Duinkerke om de spullen af te leveren. De dag daarna ontvingen we een filmpje van de tenten die stonden te drogen op het terrein van MRS in Duinkerke. Kwalitatief enorm goede tenten die nu een mooi nieuwe tweede leven krijgen. Dankbaar dat we de mogelijkheid hadden om deze spullen te verzamelen. 

We hopen deze zomer nog meer festivals langs te gaan om zulke bruikbare spullen te kunnen verzamelen voor mensen die dit ontzettend hard nodig hebben. Mochten jullie nog tips hebben, dan heel erg welkom natuurlijk! 


St
Duinkerke #3
20 juni 2023